Noćni vrtlar


Ovo mi je osobno jedna od dražih slikovnica. Odmah me nekako privukla čim sam se prvi puta susrela s njom. I od tada ju često izvučem s police i prolistam.. svaki put nekako ju čitam drugačije, kaže mi nešto novo.. Mališa je još premali, pa ju za sada čitam samo ja.. ali, čekati će ga da skupa u njoj uživamo. :) 


William je pogledao kroz prozor i vidio da se na ulici nešto događa. Brzo se obukao, pojurio niza stube i izletio van ne bi li saznao…


Radnja ove priče započinje u ulici Grimloch. Nije to neka vesela i šarena ulica u koju bi rado zalazili, ili barem ne na početku ove priče… priče o dječaku Williamu i neobičnom noćnom vrtlaru koji je svojim djelima promjeni sve stanare sumorne i hladne ulice Grimloch. Njihov svijet, siv i dosadan, mijenja se kada odjednom krošnje stabala u njihovoj ulici počne uređivati noćni stranac. Sova, papagaj i mačka samo su neki od oblika krošanja koje je poprimilo drveće nakon što ih je posjetio noćni vrtlar.. I znate što, nakon što se pojavio prvi lik, stanari ulice Grimloch počeli su svakoga dana  nestrpljenjem iščekivati nove neobične krošnje. Oni više nisu hodali ulicom pognute glave, ne.. uživali su u neobičnom daru koji im je poklonio noćni vrtlar.


Svakoga bi dana William otkrio neko novo oblikovano stablo. Na redu je bio prijateljski raspoloženi zec, pa krasni papagaj…


 

A Wiliam? Što se desilo s dječakom ostavljam vam da istražite sami..


Osim krasne priče, braća Fan pobrinula su se da uživamo i u ovim predivnim ilustracijama punim detalja.. obratite pozornost na njih, oni će priči dodati još jednu dimenziju.



Ne sumnjam da će ova slikovnica postati draga svima koji je pročitaju.. jednostavno ima ono nešto.
Više o braći Fan, Terryu i Ericu, možete pronaći na njihovoj službenoj stranici, te na Facebooku.

DOB: 4+

Broj stranica: 37

Uvez: tvrdi

Izdavač i cijena: Meandar Media, Zagreb 2016. - 119,00 kn

Autor: Terry i Eric Fan

Prijevod: Vanda Mikšić

Ilustrator: Terry i Eric Fan

O autorima: Terry i Eric Fan zajedničkim radom stvorili su svoju prvu slikovnicu Noćni vrtlar. Njihov rad mješavina je tradicionalnih i suvremenih tehnika, koristeći tintu ili grafit pomiješanu s digitalnim. Terry Fann rođen je u Illinoisu, a trenutno živi u Torontu, gdje je studirao likovnu umjetnost na Fakultetu za umjetnost i dizajn. Najviše vremena provodi stvarajući čarobne slike, portrete i grafike.
Eric Fan rođen je na Havajima, a odrastao je u Torontu gdje je studirao ilustraciju, kiparstvo i film na Fakultetu za umjetnost i dizajn. Strastveni je obožavatelj vintage bicikala, mehaničkih aprava i nemogućih snova.  Njihove radove možete pogledati i  na njihovim Facebook profilima : Eric Fan Illustration  Terry Fan Art.

Primjedbe

Popularni postovi