Ako voliš priče o konjima

Ova prekrasna knjiga sigurno će vam se svidjeti čim ju uzmete u ruke. Knjiga sadrži dvije priče o konjima „Crni ljepotan“ i „Vitezova kobila“, a ilustracije su jednostavno prekrasne (divne ilustracije Sussane Lockheart sigurno će vas očarati). 


Ono što ovu slikovnicu čini još posebnijom  su  prozorčići koji se mijenjaju dok okrećete stranice, što pridonosi užitku čitanja. Obje priče su  prekrasne i bude onaj osjećaj topline. Priče su lijepo pisane, jednostavnog teksta.






 Crni ljepotan priča je koja govori o životu prekrasnog crnog konja. O njegovim nedaćama i lijepim trenucima, o tome koliko su ljudi ponekada vrlo okrutni prema životinjama i ne mare za njihove potrebe (ali opet postoje i oni koji vole životinje i brinu se o njima). Ova priča me zaista dirnula a sigurno će i vas. Potiče na razmišljanje.. svakako je dobar uvod u razgovor s djecom o tome kako se odnosimo prema životinjama, ali i jedni prema drugima. Na dubljoj razini priča govori o usponima i padovima u životu, a poruka koju nosi je – čak i onda kada nam je teško moramo stisnuti zube i ići dalje. Priča naravno ima sretan kraj. J


Druga priča je Vitezova kobila. Priča je to o jednoj prekrasnoj kobili i siromašnom vitezu koji se zaljubio u prekrasnu kraljevnu. Kraljevna je obećana drugome no, uz pomoć kobile,  ipak pronađe svoju sreću s vitezom.


DOB: 4+

Uvez: tvrdi

Broj stranica: 30

Izdavač i cijena: Lusio, Zagreb 2012. - 120,00 kn

Autor: Saviour Pirotta

Ilustrator: Sussana Lockheart

Preveo: Hrvoje Božić

Primjedbe

Popularni postovi