Bosonogi lisac

Jednoga jutra naš se lisac probudio i krenuo u potragu za svojim čarapama. Tražeći ih po kući pronalazi razne odjevne predmete ali nikako svoje čarape. Gdje li su se skrile? Hoćete li pomoći liscu u potrazi?


Slikovnica na svakoj stranici ima jedan prozorčić što ovu slikovnicu čini još zabavnijom. Igrajući se otvarajući prozorčiće dijete aktivno sudjeluje u procesu čitanja što je mališanima zapravo vrlo zabavno. A kome nije? Mali prstići će otvaranjem prozorčića vježbati motoriku a s vremenom, jer je jako pamtljiv, sigurno naučiti tekst napamet. J Ovo je slikovnica koju će s veseljem pratiti i oni najmlađi te će se obavezno čitati više puta.




Ova slikovnica je još jedno divno djelo poznate nam Julie Donaldson. Bosonogi lisac dio je serije Priče iz žirove šume pa tako osim ove slikovnice možete potražiti još tri: Prase se igra skrivača, Gospa zečić drijema i Poštar medo. Sve četiri slikovnice rađene su po istom principu. Tekst je vrlo ritmičan i u rimi, a ilustracije neponovljivog Axela Schefflera i ovoga puta vrlo zabavne i šarene.


DOB: 2+                                          

Uvez: tvrdi – kraton

Broj stranica:14

Autor: Julia Donaldson

Ilustrator: Axel Scheffler

Prevoditelj: Krešimir Krnic

Izdavač i cijena: Ibis grafika, Zagreb 2016. - 63.00 kn

O AUTORU:
Julia Donaldson je iznimno talentirana, nagrađivana autorica brojnih slikovnica. Njezina prva slikovnica „Skučena kuća“ koju također imam priliku čitati na hrvatskom izdana je prije više od dvadeset godina a od tada Julija je napisala više od 160 knjiga uključujući i moderni klasik za kojega ste sigurno svi čuli „Grubzon“. Najotmjeniji div u gradu, Mali majmun u veliko brizi, to je bubamara čula, Pužica kitova družica, Zog, Priče iz žirove šume, samo su neke od brojnih slikovnica koje možete pronaći na hrvatskom jeziku, a volite li čitati na engleskom izbor je još veći. 

Primjedbe

Popularni postovi